Despre noi

Credința în Dumnezeu, Neam și Țară sunt valorile ce au reușit să ne unească încă din anul 2008, atunci când am realizat primele noastre acțiuni. De atunci am evoluat continuu și uitându-ne în retrospectivă, suntem împliniți de cele realizate, dar nu dorim să ne oprim aici.

Iată câteva din acțiunile cu care ne mândrim:
– Restabilirea monumentului Regelui Ferdinand I la Nisporeni.
– Reabilitarea titlului de cetățean de onoare a generalului Constantin Dragu la Nisporeni și instalare unei plăci comemorative la Casa Națională din Nisporeni în cinstea lui.
– Restaurarea Troiței Ostășești de la Iurceni. – Donații de carte românească pentru bibliotecile sătești în peste 15 localități.
-Restabilirea Troiței Eroilor din satul Ciorești (în proces). Pe lângă cele sus menționate, fiind ghidați de învățătura și morala creștină, acordăm o deosebită atenție cinstirii predecesorilor noștri, ce și-au dat viața întru dreapta credință și pentru Tricolor. Nu uităm nici de cei ce sunt încă alături de noi, dar mai nevoiași. Astfel, este deja o normalitate pentru „Faptă, Nu Vorbă“ să salubrizăm cimitirele ostășești, dar și să organizăm acțiuni de caritate.

Scopurile noastre: – promovarea unității și identității noastre naționale; – protejarea, conservarea și restabilirea patrimoniului cultural și istoric; – susținerea limbii române și a educației în limba română; – promovarea valorilor creștin-ortodoxe; – educarea unor noii generații în spiritul iubirii față de valorile și cultura națională; – cultivarea unui mod sănătos de viață și educarea societății prin activități sportive; – cinstirea memoriei eroilor ce au căzut pentru Neam și Țară.

De ce „FAPTĂ, NU VORBĂ” ? Credem și știm că adevărată schimbare începe de la noi înșine, prin exemplul propriu, prin muncă, fapte și nu prin vorbe. Oratoria noastră, este oratoria faptei! Pentru noi „Faptă nu Vorbă” este un mod de viață și o stare de spirit. Dacă și pentru voi idealul e comun cu al nostru, nu ezitați să fiți în rândul celor ce spun NU indiferenței!